Tatiana Proskuryakova, manager de ţară al Băncii Mondiale, susține că este dezamăgită de decizia Guvernului în ceea ce privește autostrada Ploiești-Brașov și că are dubii că Executivul va reuși să îl facă pe baza unui studiu de fezabilitate din 2005.

Reprezentata Băncii Mondiale în România, Tatiana Proskuryakova, sune că  nu înțelege decizia Guvernului de a renunța la înțelegerea pentru pregătirea investiției pentru construcția tronsonului de autostradă Ploiești Brașov, care „este parte a strategiei noastre”

Conform managerului de țară, solicitarea de pregătire a fost transmisă de Guvern în octombrie 2017. Trebuie să spun că sunt dezamăgită pentru că am investit mult în pregătirea acestui proces și aveam un plan bun. Proiectul se referea la pregătirea investiției, nu să finanțăm proiectul”, a spus Proskuryakova, citată de HotNews.ro

Oficialul Băncii Mondiale spune că studiul de fezabilitate datează din 2005 și trebuie refăcut și îmbunătățit.

„Dacă Guvernul vrea să facă singur proiectul este în regula din partea noastră, dar important este să fie pregătit bine. Știu că vorbesc despre folosirea studiului de fezabilitate din 2005 ca bază pentru un aranjament de parteneriat public-privat. Avem dubii că va funcționa acest lucru. 10 ani e prea mult timp. Studiul trebuie îmbunătățit fundamental”, a precizat oficialul Băncii Mondiale.

„Nu este important câți bani am consumat. Împrumutul inițial era pentru 35 milioane euro, această sumă fiind pentru construcția mecanismului pentru finanțarea investițiilor viitoare și să avem pregătiri bune ale proiectului București – Brașov. Apoi ar fi urmat încă o parte prin care Banca Mondială ar fi putut contribui în investiția de construire a drumului, dar planul nostru era o pârghie de folosire a fondurilor europene și, poate, investiții private. Era mai mult un proiect pilot prin care să arătăm că un drum bun se poate construi în România”, a explicat Tatiana Proskuryakova.

Articolul precedentAzi leului i s-au administrat ”calmante” să treacă peste weekend
Articolul următorCât costă reorganizarea companiei ELCEN. Primăria plătește

Comments are closed.