Banca Transilvania își restructurează serviciile vânzând divizia de leasing operațional

Grupul Financiar Banca Transilvania așteaptă decizia Consiliului Concurenței, pentru aprobarea tranzacției, după încheierea unui acord de vânzare în proporție de 100% a acțiunilor diviziei BT operational Leasing (BTOL), către compania Autonom.

Managementul BT a motivat această decizie prin faptul că ”domeniul reprezintă o nișă secundară pentru businessul grupului”.

Autonom a preluat și personalul BTOL, ajungând astfel la 500 de angajați, aproximativ 5.000 de clienți corporate și un parc auto de 8.000 de autovehicule.

În virtutea acordului, Banca Transilvania și Autonom vor pune bazele unui parteneriat prin care clienții BT vor avea acces la un pachet extins de servicii de mobilitate, care cuprinde leasing operațional, management de flote, asistență rutieră, închirieri auto și închirieri auto cu șofer.

„Ne bucurăm că am reușit să creștem businessul într-o nișă dificilă, leasingul operațional. BT Operațional Leasing a devenit unul dintre principalii jucători ai pieței locale de leasing operațional și administrare a flotelor auto. Avem încredere că businessul se va dezvolta și mai bine datorită competențelor companiei Autonom”, a declarat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Tranzacția, a cărei finalizare este prevăzută pentru anul acesta, a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv în România al Oaklins și de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

BT Operațional Leasing a fost fondată în anul 2001, iar în 2006 a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, după ce BT Investments a achiziționat 51% din capitalul social al companiei. Compania a înregistrat în 2017 afaceri de peste 15 milioane euro și administra peste 3.000 mașini.

 

Articolul precedentÎn așteptarea anunțatei deschideri a ”robinetului” OPEC, cotațiile petrolului contina să urce
Articolul următorUE va răspunde la orice majorare de taxe pentru importul de mașini în SUA

Comments are closed.