Banca Transilvania anunță rata de conversie a acțiunilor Bancpost și majorarea de capital aferentă

Conform unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București, Banca Transilvania anunță o serie de decizii în legătură cu fuziunea cu Bancpost, printre care valoarea primei de fuziune, valoarea finală a majorării capitalului social, precum și rata de conversie a acțiunilor BT pentru o acțiune Bancpost.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania, în baza hotărârilor adunării generale extraordinare a acționarilor din data de  16.10.2018 și a hotărârilor adunării generale extraordinare a acționarilor Bancpost din data de 19.10.2018, prin care s-a aprobat fuziunea dintre Banca Transilvania si Bancpost, precum și acordarea unui mandat Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania pentru a stabili valoarea finală a majorării capitalului social al BT precum si a primei de fuziune, conform celor indicate in Proiectul de Fuziune, a adoptat, în data de 23.10.2018, o rezoluție cu următorul conținut:

  1. Se aprobă conversia acțiunilor Bancpost in acțiuni Banca Transilvania (simbol TLV) la data de referință 01.10.2018, aplicând rata de schimb de 0,1169 acțiuni BT pentru o acțiune Bancpost, în conformitate și în condițiile proiectului de fuziune. Se aproba majorarea capitalului social al Băncii Transilvania cu suma de 2.602.278 lei, prin emiterea unui număr de 2.602.278 acțiuni TLV, cu valoarea nominala de 1 leu/acțiune;
  2. Se aprobă stabilirea unui preț in valoare de 2,4 lei pentru compensarea eventualelor fracțiuni de acțiuni rezultate în urma conversiei și rotunjirilor acțiunilor, în conformitate cu pct. 1;
  3. Se aprobă prima de fuziune în valoare de 3.736.593,57 lei, determinată în conformitate cu prevederile legale;
  4. În conformitate cu prevederile proiectului de fuziune aprobat de către Adunările Generale ale Acționarilor Băncii Transilvania și Bancpost, valoarea prețului de retragere aplicabil acționarilor Banca Transilvania este de 2,4370 lei iar valoarea prețului de retragere aplicabil acționarilor Bancpost este de 0,2848 lei, ambele fiind determinate de către un expert independent, în conformitate cu prevederile legale.

Prețul acțiunilor Banca Transilvania s-a situat la 2,3650 lei la închiderea sesiunii de miercuri, fără schimbări față de sesiunea precedentă, conducând la o capitalizare bursieră a companiei de 11,38 de miliarde de lei.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – TAROM, achiziții surpriză. Ce aeronave moderne vrea compania să cumpere
Articolul următorAnalist: „Piața barilului de petrol, plină de volatilitate și incertitudini. Scăderile recente au o justificare”

Comments are closed.