Economiile lumii nu-și vor reveni rapid după criza provocată economic de pandemie, chiar și după lansarea, pe scară largă, a vaccinului anti-COVID, a avertizat președintele Băncii Central Europene, Christine Lagarde.

”Din păcate, revirimentul economic după pandemie ar putea fi plin de hopuri. Acum asistăm la o reapariție puternică a virusului și acest lucru a imprimat o nouă dinamică. În timp ce ultimele știri despre un vaccin par încurajatoare, am putea încă să ne confruntăm cu cicluri recurente de accelerare a răspândirii virale și de restricții severe până la atingerea imunității pe scară largă”, a afirmat Lagarde la forumul BCE al băncilor centrale, potrivit econtextmedia.ro.

În acest context, șefa BCE anticipează o recuperarea nonliniară, ci mai degrabă stop-start, în funcție de ritmul de lansare și manifestare a efectelor vaccinului. În acest scenariu, producția din sectorul serviciilor ar putea avea dificultăți de recuperare completă.

Articolul precedentBanca Națională a menținut dobânda cheie la 1,5% pe an
Articolul următorTestul suprem al pandemiei: ar plăti cei care lucrează de acasă o taxă pentru cei care muncesc fizic și au venituri mici