Un nou mesaj făcut de hackeri circulă pe internet. De data aceasta vizați sunt clienții ING care sunt îndemnați să își introducă datele personale într-un formular fals.

În perioada promoțiilor de iarnă, atacatorii continuă tentativele de fraudă care se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație, precum magazine online, hypermarket-uri sau bănci comerciale pentru a masca destinatarul real al mesajului. Astăzi vă prezentăm o  nouă mostră de astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se folosește de elemente corespondente identității vizuale a ING Romania, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

De această dată, mesajul creat de atacatori propune un scenariu diferit pentru a convinge utilizatorii să-și introducă datele. Practic, se încearcă panicarea potențialelor victime că li s-au furat datele de card, iar infractorii au încercat să efectueze o tranzacție ilicită din cont. Iar pentru a bloca acest lucru este necesar să apese pe link-ul fraudulos din mesaj și să-și introducă datele bancare.

În primul rând, textul în limba română este unul imprecis, cu greșeli gramaticale și de exprimare, fără diacritice, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

Atacatorii trimit astfel de mesaje către un număr cât mai mare de utilizatori, despre care nu știu dacă sunt sau nu clienții băncii a cărei imagine este folosită în atac.

Evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje pe care le considerați suspecte și în special furnizarea de date personale, financiare sau de autentificare la cerere, prin astfel de e-mail-uri.

Rețineți că o bancă nu vă va cere validarea unor informații sensibile via e-mail!

Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase este important să anunțați cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise și a încerca stoparea eventualelor tranzacții ilicite.Imagine

Articolul precedentMinistrul economiei Florin Spătaru: “Am deblocat de îndată bugetele operatorilor din industria de apărare. Pană la sfârșitul anului, oamenii își vor primi banii de salarii”
Articolul următorSTUDIU surprinzător: Mașina pe care o conduci spune cât de PSIHOPAT ești