Avertisment ANAF către firme, Brexitul le poate crea probleme la accizare

Direcţia Generală a Vămilor îi atenţionează pe operatorii economici care operează cu produse accizabile în regim suspensiv de accize sau cu accize plătite în statul membru de expediţie că retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană poate avea impact asupra operaţiunilor. Cei aflaţi în această situţie sunt sfătuiţi să examineze noile lor obligaţii după data retragerii, se arată într-un comunicat ANAF.

„EMCS nu va mai fi aplicabil în cazul mărfurilor care circulă în regim suspensiv de la plata accizelor care provin din UE și sunt expediate în Regatul Unit, sau celor care sunt expediate din Regatul Unit catre UE, aceste mișcări, ca şi cele cu accize plătite, urmând a fi tratate după data de 30 martie 2019 ca exporturi, respectiv puneri in libera circulatie a marfurilor, in conformitate cu prevederile REGULAMENTULUI (UE) nr. 952/2013 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii”, se spune în document.

După data precizată de ANAF, toate mişcările în curs de desfăşurare cu produselor accizabile provenind din sau către Regatul Unit vor fi considerate, după data retragerii, deplasări din sau către o tară terţă, cu toate consecinţele aplicabile.

Articolul precedentProiect: nu îți plătești amenda în 30 de zile, faci 50 de ore muncă în folosul comunității
Articolul următorBNR, reacție dură în scandalul aurului de la Londra