În timp ce Guvernul a adoptat ordonanța austerității pentru a acoperi gaura uriașă din buget, CFR crește salariile! Directorul companiei susține că va solicita peste 590 de milioane lei la rectificarea bugetară, pentru a acoperi majorarea salariilor de la CFR Infrastructură. Între timp, călătorii sunt nevoiți să suporte condițiile mizere. 

De la 1 iunie, angajații CFR Infrastructură vor beneficia de salarii majorate, ca urmare a punerii în aplicare a statutului personalului feroviar, o lege care din 2020 a tot fost prorogată.

Impactul bugetar ar urma să fie de 590 de milioane de lei, potrivit Realitatea Plus.

De prevederile statutului personalului feroviar beneficiază nu numai CFR Infrastructură, ci și CFR Călători și CFR Marfă, precum și Metrorex, în total peste 55.000 de angajați.

În cazul tuturor, majorarea salarială se face prin modificarea coeficienților minimi de ierarhizare: de la coeficientul 1 pentru muncitorii necalificați, 1,50 pentru cei calificați, 1,60 maiștri și 2,20 pentru studii superioare.

La rectificarea bugetară, Ministerul Transporturilor va cere 4 miliarde lei, banii fiind destinați lucrărilor din PNRR după cum explica ministrul Sorin Grindeanu.

Articolul precedentCOTAR: ASF dă vina pe consumatori, pe judecători și pe service-urile auto
Articolul următorAngajatorii vor putea plăti direct cheltuielile cu CREȘA pentru salariații cu copii