ASF ajută Moldova în educația financiară. Dar România?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) din Republica Moldova au încheiat un protocol de colaborare în domeniul educației financiare.

Obiectivele protocolului vizează, în principal, crearea unui cadru instituțional comun care să asigure îmbunătățirea gradului de educație financiară a reprezentanților piețelor financiare și a consumatorilor de servicii financiare non-bancare din Republica Moldova. Astfel, se asigură și o protecție adecvată a drepturilor și intereselor acestora din urmă.

Vom împărtăși experiența noastră în materie de educație financiară și partenerilor din Republica Moldova. Într-o piață financiară globală, este foarte important să avem consumatori bine informați și educați. Numai așa putem implementa cu succes strategiile de dezvoltare pentru piețele financiare non-bancare”, a declarat domnul Leonardo Badea, Președintele ASF.

Programele de educație financiară se vor desfășura pe mai multe paliere:

  • la nivelul sistemului de învățământ (primar, gimnazial, liceal și universitar) prin desfășurarea unor programe și proiecte adaptate fiecărui ciclu în parte;
  • la nivel general prin realizarea unor materiale informative (DVD-uri, pliante, broșuri) care vor fi distribuite participanților la activitățile educaționale, precum și prin dezvoltarea unei platforme informatice care va conține date despre evenimentele și programele de educație financiară adresate populației.

„Această inițiativă are ca principal scop formarea unei culturi financiare a consumatorilor care să contribuie la o mai bună înțelegere a conceptelor și a mecanismelor financiare. Educația timpurie este foarte importantă în acest domeniu, de aceea ne vom concentra activitățile asupra sistemului de învățământ”, a declarat Prim-Vicepreședintele ASF, domnul Ovidiu Wlassopol.

Totodată, protocolul de colaborare presupune și realizarea unui studiu cu privire la nivelul educației financiare din Republica Moldova, precum și punerea în aplicare a unor proiecte de îmbunătățire a Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Articolul precedentProiectul privind investigațiile de date cu caracter personal, în consultare publică
Articolul următorPiața nu crede în promisiuni electorale: ROBOR explodează și scumpește toate creditele în lei

Comments are closed.