Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, a anunțat vineri că a propus Guvernului un proiect pentru limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.

„În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință. Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului.

Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”, a transmis, într-un comunicat de presă, Nicu Marcu, președintele ASF.

Articolul precedentProfesorul Șerban Bubenek: Un nou Colectiv ne prinde tot nepregătiți. Proiecte de zeci de milioane de euro sunt blocate
Articolul următorOlguța Vasilescu anunță soluțiile PSD pentru criza facturilor românilor – Cum putea fi evitat JAFUL din energie