Angajații de la Complexul Energetic Hunedoara au depus 1.488 de cereri de disponibilizare până la termenul anunțat de administrație.

Ultimele cereri de disponibilizare au putut fi înaintate administraţiei CEH până în  21 mai. După centralizarea datelor de la sucursalele miniere şi termocentrala Mintia a rezultat faptul că 883 de salariaţi din minerit şi 605 energeticieni şi-au manifestat opţiunea de a pleca din cadrul societăţii.

Angajaţii CEH care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitat cu 10%, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi Sindicatul ‘Muntele’, reprezentativ la nivelul companiei.

De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

Administratorul special al CEH a arătat că disponibilizările de personal vor face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă ce va fi discutată într-o şedinţă de Guvern.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentMinisterul Muncii: Nu se discută în Guvern majorarea stagiului minim de cotizare şi nici eliminarea pensionării anticipate
Articolul următorIndicatorul privind încrederea în evoluția economiei, la maximul ultimilor 6 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau