Apple: Nu folosiți iPhone-ul pentru a mina criptomonede

Apple și-a actualizat liniile directoare pentru dezvoltatori, interzicănd în mod explicit minarea de criptovalute, cum ar fi Bitcoin.

Noile reguli restricționează aplicațiile care consumă excesiv bateria, generează căldură de la procesor sau consumă inutil resursele dispozitivului. Interesant este că toate toate acestea au loc în procesul de minare (descoperire) de Bitcoin.

„Aplicațiile, inclusiv orice anunțuri publicitare afișate în ele, nu pot rula procese de fundal independente, cum ar fi minarea de criptomonede”, a declarat Apple pe site-ul său.

Este puțin probabil ca cineva să reușească cu succes să mineze de pe un iPhone sau iPad, din cauza cantității de energie și a puterii de calcul necesare. Dar, acest demers al Apple ar putea să oprească în mod preferențial viitoarele procese de căutare de monede digitale cu consum redus de energie. În plus, nici realizarea acestui proces prin intermediul a mai multor dispozitive ar putea fi interzisă.

În ceea ce privește procesul de minare de criptovalute, ghidul Apple pentru dezvoltatori a fost inițial stabilit în 2014, după ce mai multe aplicații, printre care si cea a Coinbase au fost eliminată din lista de aplicații permise, citând o „problemă nerezolvată”, potrivit Apple Insider.

Există o serie întreagă de aplicații din magazinul iOS care pretind că permit utilizatorilor să mineze de pe dispozitivele lor personale, inclusiv „Crypto Coin Miner” și „Crypocurrency Cloud Mining”. Aceasta din urmă declarră că permite utilizatorilor să „câștige bani și să acumuleze criptomonede”, fără investiții majore sau aspecte ce țin de implicarea directă în hardware-ul sau software-ul respectiv.

Articolul precedentCâte tone de lapte importă țara animalului domestic miraculos al lui Petre Daea
Articolul următorResursele de energie primară ale României au crescut cu 3,6%. Exportul de energie electrică au scăzut la 2,37 miliarde kW oră

Comments are closed.