Prețul pâinii și al uleiului va creste de 4 ori, comparativ cu anul trecut. Avertismentul sumbru vine de la expertii din industria alimentara. Motivul, spun acestia, este explozia facturilor la energie și la gaz. Cum producatorii din acest domeniu nu beneficiază de compensare, prețurile vor fi uriașe.

Analiștii din industria alimentară spun că vom plăti în cazul unor alimente chiar și de 4 ori mai mult. Deja, în medie, produsele alimentare s-au scumpit cu aproape 70% doar în acest an. Este evident că românilor le este din ce în ce mai greu să supraviețuiască, iar specialiștii estimează că greu de-abia acum începe și spun acest lucru deoarece anul trecut, pentru o pâine plăteam maximum 1 leu, iar la iarnă am putea să plătim pentru aceeași pâine chiar și 3 lei. 

Un kilogram de carne costa vara trecută 13 lei. Acum plătim 20 de lei, iar de la iar de Crăciun vom cumpără 1 kg de carne și cu 23 de lei. 

Și prețul uleiului a crescut considerabil, iar pentru mulți români a devenit chiar un lux. Un litru de ulei costa în 2021 aproape 5 lei. Acum costă de trei ori mai mult, adică între 12 și 14 lei, iar la iarnă va ajunge să coste chiar și 16 lei. 

Și lactatele s-au scumpit, în special laptele, un aliment de bază. Litrul de lapte costă acum 7 lei. La iarnă, prețul aproape că se va dubla, spun economiștii din industrie.

Imagine

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTop 10 cele mai vândute mașini din România. Explozie la înmatriculări de automobile electrice și hibrid
Articolul următorPNL anunță că EXISTĂ bani pentru majorarea salariilor bugetarilor: Veniturile din acest an, mai mari cu 40,3 miliarde de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau