Cerinţa de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abrogă prin modificările la OUG 114, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Un alt capitol important de prevederi din Ordonanţa 114, cele privitoare la Pilonul II de pensii, se modifică prin proiectul de lege dezbătut astăzi în şedinţă de Guvern, după cum urmează. Sunt patru condiţii esenţiale care au afectat grav funcţionarea fondurilor de administrare a Pilonului II de pensii şi prin proiectul de lege dezbătut în această seară aceste prevederi se modifică radical, respectiv cerinţa de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abrogă şi se revine la condiţia din Legea 411/2004 care cerea o constituire a unui capital de 4 milioane de euro la deschiderea unui Pilon de administrare a pensiilor private”, a declarat Ionel Dancă, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte opţionalitatea contribuabililor între Pilonul I şi Pilonul II de pensii, dat fiind faptul că „aceasta nu a funcţionat în realitate, numărul celor care au făcut o astfel de alegere este infim, această prevedere se abrogă de asemenea”.

Dancă a menţionat că s-au făcut propuneri de modificare şi privind comisioanele de administrare.

„Comisionul de administrare de până la 1% din valoarea contribuţiilor virate la Pilonul II de pensii, vorbim de comisionul de administrare legat de contribuţiile care se virează şi care era de până la 1%, se diminuează la 0,5%, iar din aceşti 0,5%, 0,1 puncte procentuale reprezintă comisionul pe care-l încasează Casa Naţională de Pensii, spre deosebire de 0,5 puncte procentuale cum era prevăzut în OUG 114. Şi, de asemenea, taxarea activităţii de administrare a fondurilor de pensii private de către ASF se limitează la 10% din costurile de administrare ale acestor fonduri”, a mai declarat şeful Cancelariei premierului.

Articolul precedentUn nou semnal de alarmă tras de Cîțu: „Nu vom putea să plătim pensii în 20 de ani!”
Articolul următorMinisterul Economiei propune eliminarea plafoanelor la energie electrică şi gaze