ANRE, dată în judecată de Electrica. Scopul: anularea ratei de rentabilitate impusă

Conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București, Electrica a dat în judecată ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) pe tema legată de stabilirea ratei de rentabilitate pe baza căreia se stabilesc tarifele pentru distribuție.

Electrica informează că, în data de 19 octombrie 2018, împreună cu filialele de distribuție din grup, a formulat plângere prealabilă către ANRE în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect cererea de revocare în tot a Ordinului Președintelui ANRE nr. 168/2018 privind stabilirea ratei reglementate a rentabilității aplicate la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice prestat de operatorii de distribuție concesionari începând cu data de 1 ianuarie 2019 si de emitere a unui ordin privind stabilirea ratei reglementate a rentabilității, cu respectarea procedurii de consultare și în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile. În paralel, Electrica, împreuna cu filialele de distribuție, a depus la Curtea de Apel București o acțiune in contencios administrativ împotriva ANRE, având ca obiect cererea de anulare în tot a Ordinului Președintelui ANRE nr. 168/2018 și de emitere a unui ordin privind stabilirea ratei reglementate a rentabilității, cu respectarea procedurii de consultare și in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile, se arată în comunicatul menționat.

Totodată, pe 22 octombrie 2018, Electrica împreuna cu filialele de distribuție din cadrul grupului au formulat o plângere prealabila către ANRE, în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect cererea de revocare în parte a  Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, aprobată prin Ordinul Președintelui ANRE nr. 169/2018, în ceea ce privește o suită de articole ce fac parte din documentul menționat.

În paralel, aceleași parți au formulat la Curtea de Apel București o acțiune în contencios administrativ împotriva ANRE, având ca obiect cererea de anulare în parte a Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, aprobata prin Ordinul Președintelui ANRE nr. 169/2018, în ceea ce privește articolele menționate și de emitere a unui nou ordin, conform comunicatului respectiv.

Comunicatul a fost făcut public după închiderea sesiunii de tranzacționare de marți, 23 octombrie 2018.

Prețul acțiunilor Electrica a crescut, în sesiunea de marți, cu 1,29% la 10,96 de lei.

Graficul zilnic al cotației Electrica, sursa: bvb.ro 

De la începutul anului și până în prezent, acțiunile Electrica au scăzut marginal, cu 3%, de la nivelul de 11,30 lei.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Cine este antreprenorul român care vinde fotolii la Polul Nord şi face milioane din asta
Articolul următorUE respinge proiectul bugetar al Italiei. Consecințele unui gest fără precedent

Comments are closed.