ANM a emis avertizări de furtună pentru 31 de județe

Meteorologii au emis, duminică, două avertizări cod galben de averse şi vijelii, pentru jumătate din țară.

Una dintre atenţionări intră în vigoare la ora 18.00 şi vizează paisprezce judeţe din sud-vestul ţării, iar cea de a doua avertizare cod galben va fi valabilă începând de luni dimineaţă şi până marţi seară, interval în care vor fi vijelii şi se vor acumula cantităşi importante de apă în Bucureşti şi în 31 de judeţe din sudul, estul şi centrul ţării.

Prima avertizare cod galben emisă duminică de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va fi în vigoare de la ora 18.00 până luni la ora 10.00. În acest interval, va fi instabilitatea atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, local în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Munteniei.

Sunt vizate paisprezece judeţe, unde se vor înregistra frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse care vor avea şi caracter torenţial şi izolat grindină şi vor cădea cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat peste 30-40 l/mp.

Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi în zonele de deal şi de munte, în Maramureş, Crişana şi Transilvania şi local în Muntenia şi în Dobrogea.

Cea de a doua avertizare cod galben emisă duminică de ANM vizează Capitala şi 31 de judeţe şi va fi în vigoare de luni de la ora 10.00 până marţi, la ora 23.00.

Articolul precedentLoteria bonurilor fiscale, speranța săracului
Articolul următorSchimbare la vărful Fiat. Nici cel mai longeviv manager din auto nu putut scapa de asta

Comments are closed.