Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Angajații din Finanțe și Fisc vor primi  un spor de 15% la salariu. Motivul invocat de șeful Finanțelor, Eugen Teodorovici: „ei duc greu economiei”.

 

Guvernul a decis ca angajaţii din Finanţe şi ANAF să primească un spor la salariu de 15% întrucât, spune ministrul finanţelor, „ei duc greul economiei“.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, are în jur de 26.000 de angajaţi. Salariile şi pensiile au ajuns să însemne peste 75% din veniturile fiscale ale statului.

Salariile la stat au crescut în primele şase luni din an cu 23%, an/an. Salariile în administraţia publică au fost luna trecută de peste 4.900 de lei, cu 60% peste salariul mediu net pe ţară.

Potrivit agenţiei de presă Mediafax, o ordonanţă de urgenţă de completare a legii privind reforma în domeniul sănătăţii arată că salariile aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor din subordine se recalculează cu acordarea unui spor de 15%.

Potrivit sursei citate, Ministerul Finanţelor a inclus într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare ideea eliminării sporului respectiv. La acel moment surse guvernamentale arătau că există instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat.

Guvernul a adoptat luni proiectul primei rectificări bugetare pe acest an. Deficitul bugetar va fi cu greu menţinut sub limita a 3% din PIB, spun economiştii.

Articolul precedentGuvernul a aprobat rectificarea bugetară
Articolul următorProbleme neașteptate pentru Dacia. Producătorul „low-cost” se confruntă cu costuri tot mai mari