Andrei Baciu: Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate prin PNRR

Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură, care vor servi la creşterea activităţii, cu ajutorul fondurilor prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

„Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură care vor servi la creşterea activităţii lor, tocmai pentru a putea muta, cum se întâmplă în toate sistemele de sănătate moderne, mare parte din activităţile medicale de screening, de prevenţie, inclusiv de diagnostic şi tratament iniţial.

Acestea sunt făcute în cadrul acestui sector de medicină primară, adică la nivelul medicilor de familie. Dar, ai nevoie de medicamente, ai nevoie de instrumente cu care să poţi să desfăşori toate aceste activităţi de sănătate publică.

Aici vorbim de câteva mii de cabinete de medicină de familie care vor putea să fie dotate cu ajutorul bugetelor şi a banilor veniţi prin PNRR”, a explicat Baciu, la dezbaterea ”Prevenţia şi descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluţii pentru creşterea rezilienţei în sistemul sanitar”, organizată DC News.

Potrivit acestuia, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi construite şi 200 de centre comunitare integrate, în principal pentru comunităţile defavorizate, care nu au avut acces la servicii medicale generale şi care se vor putea bucura de asistenţă medicală şi socială. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentMinisterul Finanțelor acordă ajutor de stat pentru investiții de peste 1 milion de euro, în 92 domenii de activitate eligibile
Articolul următorVeste bună pentru șoferi. Nu mai trebuie să stea cu grija că le expiră rovinieta

47 COMENTARII

  1. I came across your site wanting to learn more about Data Mining, and you did not disappoint. Keep up the terrific work, and just so you know, I have bookmarked your page to stay in the loop of your future posts. Here is mine at https://xrank.cyou/clk2ra00/ Have a wonderful day!

  2. [url=https://stromectolst.com/#]ivermectin lice[/url] stromectol south africa

  3. [url=https://drugs1st.shop/#]canadian pharmacy without prescription[/url] canadian family pharmacy

  4. [url=https://propecia1st.science/#]propecia generic no prescription[/url] buy propecia without prescription

  5. [url=https://clomid1st.science/#]buy clomid paypal[/url] generic clomid for sale

  6. [url=https://prednisone1st.science/#]prednisone prescription drug[/url] how to buy prednisone online

  7. [url=https://over-the-counter-drug.com/#]best hemorrhoid treatment over the counter[/url] over the counter inhaler

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau