Realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel consideră că CNAIR și Sorin Grindeanu sunt principalii vinovați pentru problemele de la podul din Brăila. Constructorul a vrut să pună asfalt și hidroizolații mai bune, dar Grindeanu și Cristian Pistol, șeful CNAIR, au spus că varianta inițială este mai bună.

„Asfaltul nu e corespunzător și trebuie pus altul, iar hidroizolația trebuie schimbată toată. Dar mă întreb, cei de la CNAIR pe unde au fost? În urmă cu un an, domnul Grindeanu, alături de Cristian Pistol și jurnaliști, au mers pe șantier și au spus că fabricantul a vrut să schimbe rețeta de asflat și tipul de hidroizolație, iar domnul Pistol nu a vrut. Că a făcut el un studiu și e mai bun cel din oferta inițială. Oamenii au respectat, iar atunci cine e de vină? Au schimbat mai multe rețete, dar n-a vrut CNAIR. Domnul Grindeanu și Pistol au decis, deci constructorul a zis că nu, deci să plătească. Domnul Grindeanu, să-l demiteți pe Pistol, dacă nu, fac apel la Ciolacu să-l convingă pe Grindeanu să-l schimbe pe domnul Pistol”, a declarat Anca Alexandrescu.
 
 
Asfaltul care a fost turnat în această vară pe Podul de la Brăila are deja crăpături uriașe și denivelări care pot pune în pericol siguranța celor care tranzitează podul.

 
CNAIR acuză și arată cu degetul spre constructor. Asfaltul nu este de calitate, nu au fost respectate normele și caietul de sarcini pentru acest proiect, susțin oficialii.
 
 
Încă de acum aproape doi ani, autoritățile se certau cu constructorii pe problemele tehnice ale podului de la Brăila. Deficiențele de astăzi pot fi puse pe seama discuțiilor de atunci cu privire la mixtura bituminoasă folosită și la cum s-a hidroizolat podul. 

 
 
 
Articolul precedentANAF a publicat ghidul noilor scutiri de impozit. Ce se întâmplă cu veniturile IT-iștilor?
Articolul următorHidroelectrica, profit fabulos: aproape 1 miliard de euro. În creștere cu 42% față de 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau