ANAF a publicat Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023.

În documentul realizat de specialiștii ANAF sunt prezentate informații utile referitoare la modalitatea de calcul privind determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator și beneficiază de facilități fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei.

ANAF a lansat acțiuni de amploare, după înăsprirea reglementărilor fiscale. Sunt luați în vizor sunt micii comercianți

Scutire de impozit pe veniturile sub 10.000 de lei

În concluzie, persoanele fizice prevăzute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii și asimilate salariilor la locul unde se află funcția de bază, pentru venituri brute lunare de până la 10.000 lei, inclusiv, arată ANAF.

Vezi documentul integral AICI.

Mai multe informații se pot obține accesând portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabilil – Contact-center, la numărul de telefon: 031.403.91.60; la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale, informează ANAF.

Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate date de ANAF! A intrat în vigoare și plafonarea plăților cu cash

Articolul precedentAlertă de phising din partea experților în securitate cibernetică. Atenție la rezervările TURISTICE online!
Articolul următorAnca Alexandrescu: „Constructorul a vrut să pună asfalt și hidroizolații mai bune la podul de la Brăila, dar Grindeanu și CNAIR n-au vrut!”