ANAF în alertă: Doi dezvoltatori imobilari, evaziune de un milion de euro

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF va intensifica, în perioada următoare, analiza riscurilor fiscale aferente domeniului de dezvoltare imobiliară şi va demara controale antifraudă, în cazul în care vor fi identificate riscuri fiscale semnificative în acest domeniu

Anunţul vine după ce Fiscul a decoperit că doi dezvoltatori imobiliari din Capitală s-au sustras de la plata TVA în valoare de un milion de euro.  Inspectorii DGAF au verificat doi dezvoltatori imobiliari din Bucureşti şi au constatat că, în perioada 2012-2017, au dedus nejustificat TVA şi au evitat să colecteze TVA în cuantum total de 4,89 milioane de lei (peste un milion de euro).

Dezvoltatorii imobiliari, selectaţi în urma unei analize de risc fiscal, au recunoscut şi acceptat sumele stabilite suplimentar în controalele inspectorilor antifraudă.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au verificat doi
dezvoltatori imobiliari din București și au constatat că, în perioada 2012-2017, au dedus
nejustificat TVA și au evitat să colecteze TVA în cuantum total de 4,89 milioane de lei.
Dezvoltatorii imobiliari, selectați în urma unei analize de risc fiscal, au recunoscut și
acceptat sumele stabilite suplimentar în controalele inspectorilor antifraudă.

Concluzia: ”În perioada următoare, DGAF va intensifica analiza riscurilor fiscale aferente domeniului de dezvoltare imobiliară și va demara controale antifraudă, în cazul în care vor fi identificate riscuri fiscale semnificative în acest domeniuarată un comunicat postat de ANAF pe pagina de Internet.

 

Articolul precedentVrei credite la costuri apropiate de cele de anul trecut? Trebuie să accepți condiții mai dure
Articolul următorInsolvența, un „obicei” care alimenteaza blocajul financiar (studiu)

Comments are closed.