Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a anunţat marţi că ANAF ia în calcul revenirea la posibilitatea de a depune declaraţiile unice şi în format fizic, pentru că sunt unele probleme legate fie de sistemul informatic, fie de cei care ar trebui să depună documentele. 

„Au fost solicitări, nu multe, dar justificate pentru ca această alternativă să rămână până când întregul sistem ANAF va fi modernizat, sunt 700 de mii de români care au acces la spaţiu privat virtual, în condiţiile în care la începutul lui 2018 erau 5%. (…) Luăm în calcul depunere pe hârtie a declaraţiei unice, cel puţin până la finalul anului”, a afirmat Teodorovic.

În martie 2018, Eugen Teodorovici anunţa că din 2019 toate declaraţiile se vor depune online.

”Toţi vor fi online în 2019. Cine nu ştie, nu poate va fi sprijinit. (…) Cu acest formular se va reduce numărul de personal, la fel costurile de operare la nivel de ANAF, scad costurile”, afirma Teodorovici.

Mai mult, ministrul anunţa, în 2018, că din 2019 va fi un termen unic de depunere a declaraţiilor, 30 martie.

Promisiunea nu a fost respectată atât din cauza problemelor legate de sistemul IT al ANAF, cât şi de imposibilitatea unor contribuabili de a-şi depune declaraţiile online, aşa că termenul de depunere a fost amânat până pe 31 iulie.

Articolul precedentDăncilă anunţă scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale
Articolul următorInvestiţii de 11 milioane de euro pentru sisteme antigrindină