ANAF a emis o decizie de impunere pe numele gigantului petrolier rus Lukoil, în urma unei inspecții fiscale, solicitându-i să plătească un impozit suplimentar pe veniturile realizate în 2021 de circa 10 milioane de euro.

Mai precis, este vorba de o sumă totală de peste 50 de milioane de lei pe profituri obţinute în 2021, din operaţiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, potrivit news.ro.

Decizia de impunere a fost emisă de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti din cadrul ANAF pe numele sucursalei locale a Litasco, divizia de trading de ţiţei şi produse petroliere înregistrată în Elveţia a grupului Lukoil, divizie prin intermediul căreia ruşii îşi controlează cele mai importante business-uri din România, respectiv reţeaua de benzinării Lukoil şi rafinăria ploieşteană Petrotel, arată datele analizate de Profit.ro.

În urma controlului fiscal, inspectorii fiscali au tras concluzia că Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti, sediul permanent din România al Litasco Geneva, ″a omis înregistrarea în contabilitate şi declararea corespunzătoare a unor operaţiuni desfăşurate în perioada ianuarie-iunie 2021”.

În consecinţă, ANAF a stabilit pentru Litasco Bucureşti o bază de impozitare suplimentară de 317.285.628 lei, pentru care a calculat un impozit pe profit de 50.765.701 lei.

Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti (iniţial Sucursala Ploieşti) a fost înfiinţată în România de traderul Lukoil în noiembrie 2020, ca sediu permanent al său, şi a raportat pentru 2021 un profit net de numai circa 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei.

Articolul precedentVirgil Popescu, mesaj crucial pentru români în contextul embargoului asupra motorinei ruseşti: „Nu vor exista sincope în aprovizionare”
Articolul următorScandal uriaș în dosarul Romarm – Pițurcă. Fostul ministru Claudiu Năsui acuză un fake news la adresa