Proiectul de lege privind amanarea platii contributiilor sociale si a facturilor la utilitati a trecut de votul senatorilor. Proiectului de lege mai prevede o serie de alte facilitati fiscale.

S-au inregistrat 87 de voturi pentru, 40 impotriva si trei abtineri. Potrivit proiectului, initiat de PSD, ALDE si Pro Romania, „la cererea contribuabilului, operator economic, se amana la plata contributiile de asigurari sociale aferente veniturilor din salarii si veniturilor asimilate salariilor, asa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (…), pentru o perioada de 3 luni, incepand cu luna martie 2020”.

„La cererea contribuabilului, operator economic, plata contributiei de asigurari sociale pentru aceste 3 luni se va face esalonat, in urmatoarele sase luni ulterioare incetarii facilitatii instituite la lit. a), in proportie de 50% din volumul total scadent. Facilitatile prevazute la alin. 1 si 2 se acorda sub conditia pastrarii valabilitatii contractelor de munca existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioada de 9 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi. Pe perioada acordarii facilitatilor de la alin. 1 si 2, salariatii beneficiaza de vechime in munca, iar contributiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat”, se arata in proiect.
De asemenea, contribuabilii operatori economici ar urma sa nu plateasca dobanzi sau penalitati de intarziere pentru perioada in care plata contributiilor este amanata.

Articolul precedentFara scrupule! O banca romaneasca a majorat comisioanele la plati online
Articolul următorIndustria auto globală este complet blocată