Alro a anunţat vineri că a înregistrat un avans de 13% al cifrei de afaceri în primul semestru, la 1,56 miliarde lei (340 milioane euro), în condiţiile unei creşteri constante a cotaţiilor aluminiului.

Totodată, Alro a înregistrat un profit net de 154 milioane lei în primele şase luni, în scădere de la 187 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform news.ro

Compania a continuat să-şi consolideze poziţia pe pieţele internaţionale în prima jumătate a acestui an, concentrându-se pe programul de investiţii şi pe controlul costurilor, potrivit preşedintelui consiliului de administraţie Alro, Marian Năstase.

”Prima jumătate a anului 2018 a fost caracterizată de un context pozitiv pe pieţele internaţionale, cu o creştere constantă a cotaţiilor aluminiului. Creşterea cererii şi a producţiei au fost, însă, contrabalansate de alţi factori de piaţă, precum deprecierea cursurilor de schimb şi creşterea costurilor materiilor prime, care au afectat întreaga piaţă europeană. Strategia Alro pe termen lung de control al costurilor şi atenţia sporită acordată creşterii eficienţei operaţionale a limitat impactul negativ asupra rezultatelor financiare, ajutând Compania să obţină profit pentru acţionarii săi”, a spus Năstase.

Rezultatul operaţional (EBITDA) a fost de 275 milioane lei în primele şase luni, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost 292 milioane lei.

Prețul acțiunilor ALRO erau vineri, la ora 12, în scădere cu 4,34% față de cotația de la deschiderea Bursei de Valori București, 3,6700 lei. Prețul maxim al ultimelor 52 saptămâni este de 4,7600 lei/acțiune.

Articolul precedentSituațiile financiare ale firmelor românesti sunt la liber
Articolul următorOlguța Vasilescu: Administratorii fondurilor private de pensii vor plăti 0,5% pentru transfer

Comments are closed.