Declarația 395, prin care firmele de curierat trebuie să raporteze la ANAF tranzacțiile cu plată ramburs, începe să-și facă efectul. Chiar șeful Fiscului a afirmat că din datele colectate se conturează clar ideea că există probleme la acest tip de comerț, sub care este mascată, de fapt, evaziunea fiscală.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat că vin deja date de la firmele de curierat, care au început să depună declarația 395, și că există „niște semne mari de întrebare, nişte steguleţe roşii care s-au aprins acolo, că sunt încă multe lucruri care nu sunt în regulă” la comerţul online, potrivit Agerpres.

„Deja avem nişte semne mari de întrebare, nişte steguleţe roşii care s-au aprins acolo, că sunt încă multe lucruri care nu sunt în regulă la acest comerţ online, fără să ne uităm la alte zone unde este mare, mare evaziune fiscală – şi unde, poate, din diverse motive, nu s-a făcut cât trebuia să se facă – şi acolo trebuie să ne ducem”, a spus Lucian Heiuș la Conferința Anuală de Taxe PWC România.

Recent, ANAF a publicat un document cu problemele constatate în a doua jumătate a anului 2022, în urma controalelor desfășurate.

Din lista problemelor identificate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) fac parte, printre altele, și cele ce țin de nedeclararea veniturilor.

Articolul precedentCele mai prost plătite meserii în 2023. Pe primul loc, un post din educație
Articolul următorCarduri de energie: alți români au primit voucherele – ANUNȚUL lui Marcel Boloș