Afacerile din România susțin creșterea grupului Medicover, de 14,7% la 9 luni

Veniturile grupului Medicover au crescut în primele nouă luni ale anului cu 14,7% la nivel internațional și cu 20% pe piața din România.

Compania internațională de servicii de sănătate și diagnostic Medicover a înregistrat în primele nouă luni din 2018 o creștere a veniturilor de 14,7% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la o valoare totală de 490,4 milioane euro.

În România Medicover este prezentă prin rețeaua de clinici medicale Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Dinamica piețelor pe care activăm continuă să fie favorabilă pentru principalele noastre operațiuni, cu o rată scăzută a șomajului, o bună dezvoltare economică și cerere puternică pentru servicii medicale private”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creștere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro. Creșterile diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile de pe piețele din România și Ucraina.

Pe piața din România veniturile grupului au crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului anterior, atingând o valoare totală de 66 milioane euro.

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia și Germania. Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul și clinicile Medicover) a înregistrat, după primele nouă luni ale anului venituri totale de 26,6 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 39,4 milioane euro.

Rețeaua de clinici Medicover din România a crescut cu 50% până la 37 de unități ca urmare a tranzacțiilor finalizate în primele nouă luni ale anului.

Medicover a fost fondată în 1995 în Polonia. În prezent, piețele principale ale companiei sunt Polonia, Germania, România și Ucraina.

Societatea este listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm

Articolul precedentDolarul sare de 4,1 lei, iar euro trece bine de 4,66 lei
Articolul următorO decizie a ICCJ privind impozitul pe clădiri face din lupta cu morile de vânt un succes al investitorilor

Comments are closed.