Afacere de familie pe YouTube. Un canal video pentru copii, vândut cu mai mult de 7 mil. dolari

Unul dintre cele mai populare branduri din rețeaua YouTube a fost vândut pentru o sumă estimată între 7,8 milioane și 11 milioane de dolari.

Brandul, denumit Little Baby Bum, difuzează divertisment pentru copii și se află pe locul 9 în topul celor mai vizionate canale YouTube, scrie Bloomberg.

Compania care a făcut achiziția, Moonbug, a fost înființată de investitorul și fostul angajat al Walt Disney Co., Rene Rechtman, împreună cu Alfred Chubb și John Robson de la WildBrain. Aceasta este o divizie a DHX Media din Canada, care controlează brandurile celebre ale copiilor, inclusiv Ben 10, Popeye și Teletubbies.

Oferta Moonbug a fost cea mai atractivă dintr-un grup de cinci oferte, a declarat Derek Holder, co-fondator la Little Baby Bum, companie pe care a înființat-o în 2011, împreună cu soția sa, Cannis. Termenii vânzării Little Baby Bum au fost confidențiali.

Totuși, Harry Hugo de la Goat Agency, o firmă de marketing cu activitate în social-media, consideră că prețul de cumpărare se situează între 6 milioane de lire (7,8 mil. dolari) și 8,5 milioane de lire sterline (11 mil. dolari), estimarea fiind făcută pe baza activelor companiei, a audienței și a altor evaluări pe platforma YouTube.

Rene Rechtman, unul din cei trei deținători ai Moonbug, a participat deja la una dintre cele mai mari tranzacții de pe YouTube, vânzarea Maker Studios, o rețea de zeci de mii de canale, către Disney, la un preț de peste 650 milioane dolari.

Companii precum Maker au fost ținte populare pentru grupurile media tradiționale, care doresc să înțeleagă mai bine rețeaua YouTube, văzută ca o cale spre publicul larg. DreamWorks Animation SKG a achiziționat AwesomessnessTV, Disney a cumpărat Maker, ProsiebenSat.1 a preluat The Collective și RTL Group SA a preluat StyleHaul.

Cu toate acestea, în timp ce vânzările YouTube au crescut cu peste 10 miliarde de dolari, creatorii de videoclipuri și companiile de pe site încă nu reușesc să obțină succes similar. Majoritatea acestor rețele au fost nevoite să concedieze personal și să se orienteze spre noi domenii, cum ar fi emisiunile TV. AwesomenessTV, în valoare de 650 milioane de dolari acum câțiva ani, a fost vândut pentru o mică parte din această sumă în acest an.

Articolul precedentUn oraș de vânzare, la preț de apartament în New York
Articolul următorJPMorgan Chase, previziuni sumbre în cazul unei noi crize financiare

Comments are closed.