ADX Energy își extinde operațiunile din România

ADX Energy Ltd. anunță că filiala sa românească, ADX Energy Panonia SRL, a încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru achiziționarea integrala a licenței de exploatare deținută de compania de producție românească Amromco Energy SRL.

În conformitate cu termenii contractului, ADX Panonia va plăti 30.000 Euro și o redevență de 5% pentru producția din puțurile menționate în licență.

ADX este acționar în ADX Panonia prin intermediul unui vehicul special creat recent, Danube Petroleum Limited. Licența este pentru o arie de 4,7 de km2 și are o valabilitate de până în noiembrie 2034. Nu conține nicio infrastructură activă de petrol și gaze, însă se suprapune cu resurse contingente și potențiale cartografiate care vor fi vizate de programul de evaluare Parta pentru sfârșitul anului 2018, la care se adaugă și oportunități de dezvoltare și explorare identificate pe sistemul seismic 3D.

Achiziția permite ca unul dintre puțurile programului de evaluare Parta să fie forat într-o locație optimă din aria licenței. În urma programului de evaluare, este posibil să se găsească facilități de producție în zona de licență care să permită inițierea unor operațiuni potențiale de producție fără a mai fi necesară asigurarea unei licențe de producție. Localizarea licenței în proximitatea centrului activ de producere a gazelor naturale de la Calacea asigură potențialul de conectare rapidă și eficientă a producției de gaze.

ADX intenționează să furnizeze o actualizare operațională în legătură cu Programul de evaluare Parta, planificată în următoarele săptămâni.

Ian Tchacos, președintele executiv al ADX, a declarat: „Achiziția de la Iecea Mare este o achiziție operațională importantă și strategică, care a fost efectuată la un cost redus. Licența oferă Danube capacitatea de a optimiza programul de evaluare Parta planificat și permite dezvoltarea rapidă a unor sonde de producție viitoare, oferind astfel ADX și altor acționari ai Danube posibilitatea de a accesa rapid fluxul de numerar. Licența oferă, de asemenea, noi oportunități de evaluare și explorare definite pe sistemul modern seismic 3D”.

ADX Energy Ltd. este o societate australiană de explorare și evaluare a petrolului și a gazelor. ADX operează patru autorizații de petrol și gaze în Africa de Nord și Europa, împreună cu dețineri în exploatări de interesele aurului și a metalelor de bază din Australia, prin intermediul participației sale la Riedel Resources.

Compania are sediul în Perth, Australia de Vest, cu birouri suplimentare care operează din Baden (Austria), Tunis (Tunisia) și București (România).

Articolul precedentBCE păstreză dobânda cheie la 0,25% și renunță la programul de achiziții de datorii
Articolul următorInteligența artificială, motor de creștere a companiilor medii

Comments are closed.