Activităţile agenţiilor turistice şi tur‐operatorilor au crescut cu 8,9%, în iunie

Serviciile de piaţă prestate populaţiei în turism, hotelărie și restaurație, serie brută, au crescut cu 3,1%, în luna iunie 2018, faţă de luna precedentă, a anunțat, luni, INS.

Creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur‐operatorilor au fost de +8,9%, activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,6%) şi la serviciile de coafură şi
alte activităţi de înfrumuseţare (+1,5%).

Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (‐3,8%) şi la activitățile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (‐0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 5,1%, cât şi ca serie ajustată, în iunie, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,5%, informează INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (‐6,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (‐3,3%). Creşteri au înregistrat comerţul cu autovehicule (+2,3%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 1,4%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2018 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,8%.

Comparativ an-la-an, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2018, comparativ cu luna iunie 2017 a înregistrat o creştere cu 7,3% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea
motocicletelor (+19,4%), comerţul cu autovehicule (+16,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,1%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (‐18,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2018 a înregistrat o creştere cu 9,7% faţă de luna iunie 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,3% mai mare comparativ cu luna iunie 2017, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10,2%) şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,4%).

Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (‐9,3%), activitățile agenţiilor turistice şi tur‐operatorilor (‐5,2%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (‐0,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2018 a crescut cu 0,7% comparativ cu luna iunie 2017.

În perioada 1.I‐30.VI.2018 comparativ cu perioada 1.I‐30.VI.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 9,0%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,4%), comerţul cu autovehicule (+17,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu
piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (‐9,6%).

În perioada 1.I‐30.VI.2018 comparativ cu perioada 1.I‐30.VI.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 10,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I‐30.VI.2018 a înregistrat o cifră deafaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu perioada 1.I‐30.VI.2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur‐operatorilor (+5,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,6%) şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,2%).

 

Articolul precedentPiața muncii e o baltă și Eugen Teodorovici o lovește cu bățul
Articolul următorExecutivii din sectorul imobiliar nu se tem de avansul tehnologiei, în afacerile lor

Comments are closed.