Acţiunile gigantului Deutsche Bank au atins, miercuri, un minim istoric de 7,9230 euro, ca urmare a uriaşului scandal legat de suspiciunile de spălare de bani. O întâlnire a Consiliului de supraveghere al Deutsche Bank este programată pentru joi, potrivit Bloomberg. 

Miercuri, acţiunile băncii au fost cotate la 7.96 euro, cea mai mică cotaţie istorică, după ce recordul negativ precedent, de 7,993 euro, a fost atins vinerea trecută, imediat după descinderile procurorilor.

Procurorii au declarat că au făcut „progrese foarte rapide și foarte bune” în ancheta lor, iar vineri ar urma să aibă o întâlnire cu avocații Deutsche Bank, pentru a le prezenta stadiul anchetei şi a le comunica dacă mai au nevoie şi de alte dicumente sau informaţii. Cu toate acestea, analizarea documentelor colectate în urma descinderilor din ultimele zile ar putea dura câteva luni, susţin surse citate de Bloomberg.

Procurorii din Frankfurt susțin că mai mulţi angajați ai Deutsche Bank, dintre care doar doi  au fost identificaţi cu certitudine, au ajutat anumiţi clienții să înființeze companii în paradisuri fiscale și nu au raportat faptul că aceştia au transferat bani din surse ilicite. Afirmațiile vizează perioada 2013 – 2018, potrivit unei declarații publicate de Deutsche Bank.

Procurorii declară că în mecanismul ilicit ar fi fost implicaţi mai mult de 900 de clienți și active de circa 310 milioane de euro, la nivelul anului 2016.

 

Articolul precedentDecizia de azi de la Viena aruncă în aer preţul petrolului
Articolul următorCine este Meng Wanzhou, femeia care ar putea reaprinde războiul dintre Trump şi China