Pensionarii care doresc să beneficieze de o majorare suplimentară a pensiei, la recalculare, pot depune documentele care până în prezent nu se regăsesc în dosarul de la casele de pensii, a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Este vorba despre documente ce atentă faptul că au beneficiat de acord global, de sporuri nepermanente și de al 13-lea salariu, adică de venituri pentru care s-au plătit contribuții către stat, evident dacă acestea au fost consemnate în documente.

Prevederea este deja în vigoare, dar vestea bună este că acest documente ce ajută la majorarea sumelor primite pot fi depuse încă șase luni după luna septembrie 2024.

Simona Bucura Oprescu a precizat, la un post TV, că pensionarii care au beneficiat de aceste forme de remunerare trebuie să aducă documentele, pentru că acestea nu se regăsesc la casele de pensii. În cazul în care aceste hârtii sunt depuse, ele vor fi luate în calcul ca venituri contributive.

Schimbare majoră la Casele de pensii. Ce se întâmplă cu taloanele de pensie și cu biletele de tratament?

Șeful Casei de Pensii a făcut calculele. Câți bani primește în plus un șofer care a lucrat 37 de ani? – VIDEO

Articolul precedentAvertismentul specialiștilor. Intervențiile statului pe piața gazelor cresc prețurile pentru consumatori
Articolul următorDecizie majoră privind contractele de muncă. Ce a stabilit cea mai înaltă instanță în legăturcă cu preavizul?