A intrat la tranzacționare a patra emisiune de obligațiuni a International Investment Bank la Bursa de Valori București

O nouă serie de obligațiuni corporative emise de International Investment Bank (IIB) pe piața de capital din România au fost admise la tranzacționare pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB).

Emisiunea este formata din două tranșe, ambele cu o scadenta de 3 ani: tranșa în monedă românească este de 300 milioane de lei, cu o dobânda ROBOR la 3 luni + 1,4%, iar cea în valută, de 80 de milioane de euro,  cu o dobânda de 1,5026% pe an. în premiera, aceste serii de obligațiuni pot fi redeschise oricând in următoarele 12 luni, la decizia emitentului, conform unui comunicat publicat de Bursa de Valori București.

„Upgrade-urile de rating acordate in acest an de agențiile Standard & Poor’s și Moody’s, în contextul diversificării creditării, finanțării și calității activelor de trezorerie îmbunătățite continuu de către IIB, s-au concretizat în marje mai restrânse pentru ambele transe comparativ cu tranzacția efectuata de IIB anul trecut”, a spus Nikolay Kosov, Președintele International Investment Bank.

„IIB a redus cu succes marja pentru tranșa în lei cu 10 puncte de bază, iar în cazul tranșei în euro cu 25 de puncte de bază comparativ cu tranzacția efectuată anul trecut, încheind noua tranzacție la ROBOR la 3 luni + 140 de puncte de baza pentru transa in lei si Mid-swaps +140 puncte de baza pentru transa in euro”, a menționat Președintele Adjunct al IIB, Jozef Kollar, responsabil pentru finanțare.

Valoarea emisiunilor IIB a crescut constant de la un an la altul, de la 111 milioane lei (2015), la 300 milioane lei (2016), 125 milioane euro (60 milioane euro + 300 milioane lei in 2017), ajungând la circa 145 milioane euro (300 milioane lei + 80 milioane euro) în acest an.

„Piața de capital din România își reconfirmă nivelul ridicat de atractivitate și este îmbucurător că interesul crescut semnalat încă de anul trecut pe segmentul de obligațiuni continuă în 2018. IIB este un exemplu de constanță și de valorificare a potențialului pieței romanești, unde a emis obligațiuni corporative timp de patru ani la rând. Acum, IIB aduce la cota bursei doua oferte de emisiuni cu doua serii de obligațiuni, în lei și în euro, utilizând infrastructura modernă a pieței de capital românești, care permite tranzacționarea si decontarea direct în moneda unică europeană,” a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

Emisiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Lead Manager, alături de Managerii BRD – Groupe Société Générale si ING Bank.

Fondurile obținute de către IIB vor avea ca destinație finanțarea portofoliului de credite existent și a noilor împrumuturi acordate statelor membre ale Uniunii Europene, respectiv refinanțarea datoriilor.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Funcţionarii statului au ajuns în fruntea salariaţilor din România
Articolul următorUrmările respingerii bugetului Italiei de către Comisia Europeană

Comments are closed.