Cât valorează cel mai mare mall din România? Acesta a înregistrat o creștere cu 8% a profitului în trim I

AFI Cotroceni, cel mai mare centru comercial București și din țară, a fost evaluat la 501 milioane de euro. Mall-ul a înregistrat în primul trimestru o creștere a profitului operațional de 8%. Semn că și comercianților care au închirat spații aici le merg bine vânzările.

Compania mamă AFI Europe România companie care deține mall-uri si clădiri de birouri in București, Ploiești si Brașov, a înregistrat un venit operațional net de 13,6 milioane euro, în trimestrul I din 2018, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă din 2017.

Numărul de vizitatori din AFI Cotroceni a crescut la 56.000 pe zi în primul trimestru, o creștere de 13%, comparativ cu 2017. Această evoluție s-a datorat, în principal, extinderii a doi retaileri care au inchiriat spatii comerciale mari care, fiecare, peste 4000 mp (pentru comparație un teren de fotbal are aproximativ 5000 mp).

Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) din mall-ul AFI Ploiești, cu o suprafață totală închiriabilă de 34.000 mp, au crescut cu 11%, comparativ cu T1 2017, ajungând la peste 65 milioane de lei. Numărul de vizitatori ai mall-ului a depășit 15.000 de persoane pe zi, iar gradul de ocupare rămâne constant, la 99%.

AFI Cotroceni este integrat arhitectural cu unui ansamblu de cinci cladiri de birouri, cu o suprafață totală închiriabilă de 70.000 mp și un venit anual estimat la 13 milioane de euro, Afi Park are în prezet un grad de ocupare de 99%.

Un al proiect al AFI Europe România este AFI Brașov. Noul  mall și spațiile de birouri se vor deschide în decursul anului 2019. Mall-ul va avea o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp și va cuprinde 200 de magazine și unități comerciale. Deasupra centrului comercial vor fi integrate două clădiri de birouri Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 25.000 mp.

AFI Properties, compania-mamă a AFI Europe, a raport pe primul trimestru un venit operațional net (NOI) de 23 milioane de euro, o creștere cu 17,5%.

Prin intermediul AFI Europe, AFI Properties are în curs de dezvoltare, atât pe piețele din Europa Centrală și de Est, cât și din Europa de Sud-Est. AFI Properties deține și administrează aproape 500.000 mp de proprietăți comerciale.

 

Articolul precedentRomânia urcă un loc la salariul minim din UE, dar taxează exagerat munca
Articolul următorCe măsuri ia Comisia Europeană pentru a ne proteja datele personale pe piața digitală

Comments are closed.