Sub efectul sancțiunilor economice și bancare impuse în urma invadării Ucrainei, rubla rusească s-a prăbușit, atingând miercuri un minim istoric în fața monedei euro. Și dolarul american a avut o creștere semnificativă după anunțul președintelui Joe Biden privind noi sancțiuni impuse Rusiei. 

Cursul de schimb euro a ajuns la 127 de ruble, un nou nivel istoric, față de cotația anterioară de 126 ruble, potrivit RIA Novosti.

Și dolarul american a continuat să crească în fața rublei. Cursul de schimb al monedei americane cu decontare a doua zi a ajuns la  ora Moscovei a crescut cu 12,36 ruble, la 117,36 ruble, cursul euro – cu 8,44 ruble, la 127,43 ruble, potrivit datelor Bursei din Moscova.

„Situația rublei se poate îmbunătăți puțin la deschiderea bursei, când investitorii au nevoie de ruble pentru a cumpăra acțiuni și obligațiuni, iar oferta de valută străină va crește. Deocamdată, ei preferă să păstreze fondurile în valută, iar activitatea de tranzacțiile sunt scăzute”, a explicat un broker rus.

Imagine

Din data de 24 februarie, ziua declanșării invaziei în Ucraina, rubla rusească și-a înjumătățit valoarea în fața euro, iar autoritățile de la Moscova au luat măsuri dure de restricționare a schimbului valutar și a transferului de valută peste hotare, în încercarea disperată de a face față sancțiunilor fără precedent.

 

Articolul precedentO nouă lovitură pentru români. Prețul petrolului a crescut cu 6% în doar câteva ore
Articolul următorFitch anunță ca iminentă intrarea Rusiei în incapacitate de plată