Este din nou alertă alimentară în Românnia, după ce ANSVA a primit o notificare că un lot de gogoși, produse în Franța, sunt contaminate cu oxid de etilenă. Substanța cu efect dezinfectant a fost descoperită în ultimele zile în loturi de înghețată și de chiftele, iar produsele au fost retrase de urgență din magazine. 

Sortimentul de gogoși pentru care s-a emis alimentară este vândut în marile lanțuri de magazine. Pentru moment, informarea pentru consumatori de rechemare a produsului nu a fost publicată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, potrivit unui post TV.
Reprezentanții ANSVSA au transmis că au primit alerta alimentară din Franța, iar măsurile indicate sunt aceleași ca și pentru celelalte produse în care s-a descoperit oxid de etilenă: evitarea consumului, distrugerea sau returnarea produsului, pentru cumpărători și retragerea de urgență din rafturi, pentru distribuitori.În ultima săptămână au fost emise alerte alimentare privind prezența oxidului de etilenă pentru numeroase sortimente de înghețată și pentru un sortiment de chiftele.

Oxidul de etilenă, substanță a cărei utilizare alimentară a fost interzisă în Uniunea Europeană, are o acțiune fungicid-dezinfectantă asupra produselor înghețate.

Articolul precedentOrdonanța pentru deconectarea consumatorilor restanțieri, pe masa Guvernului. Se anunță o iarnă grea pentru sute de mii de români
Articolul următorAlertă informatică. ATENȚIE la atacurile care se folosesc de identitatea Facebook