România a avut cea mai mare creştere economică trimestrială din Uniunea Europeană, arată datele publicate marți de Comisia pentru statistică a UE, Eurostat. Tot marți, Institutl Național de Statistică a anunțat o creștere a Produsului Intern Brut de 2,8%, potrivit primele date semnal privind evoluția economiei.

Datele Eurostat arată că aproape toate economiile din regiunea României au înregistrat plusuri, în contrast cu multe dintre economiile din zona euro care au înregistrat scăderi ale PIB.

Astfel, după creșterea României de 2,8%, economia Bulgariei a avut a doua cea mai mare creștere, de ,5%, în timp ce Ungariei a înregistrat o creștere de 1,9% a PIB-ului.  Economia Poloniei a crescut și ea cu 0,9% , în raportarea la ultimul trimestru al anului trecut

Economia Germaniei, principalul motor al Uniunii Europene avut a patra cea mai mare contracție, de 1,7%. A doua mare putere, Franța, a avut o creștere ușoară a PIB-ului, de 0,4%.

La scurt timp după anunțul Eurostat, premierul Florin Cîțu a comentat informația pe Facebook.

„Eurostat confirmă: România are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul I 2021. Revernire în V a economiei.” a scris șeful Guvernului.

 

Articolul precedentPrecizări BNR după angajarea Vioricăi Dăncilă: E unul din consultanții unui departament care se ocupă de trecerea la Euro
Articolul următorIulie vine cu un val de scumpiri. Ce prețuri vor crește