Decizia vine în urma creșterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârșitul programului de lucru al operatorilor instalațiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcționare.

În plus, există turiști a căror viață nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenția echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalațiilor pe cablu.

”Ne dorim ca iubitorii muntelui să rămână în siguranță pe domeniul schiabil al orașului Sinaia, de aceea am solicitat sprijinul forțelor de ordine care să îndrume oamenii pe pârtiile de schi și să se asigure că respectă regulile sanitare stabilite prin lege. O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancționarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalațiilor de transport pe cablu și care sfidează regulile bunului simț. Nu tolerez exprimările de tipul ”Hai că a venit taxiul!” ale celor aflați sub influența băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană.” – Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia
Amendă vor primi și operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică în golul alpin și care nu își vor adapta programul de lucru în concordanță cu programul instalațiilor de transport pe cablu.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentSe anunță „vremuri grele” la ASF: se desființează direcții și se transformă posturi
Articolul următorLegea care majorează cheltuielile pentru șomaj și alte ajutoare sociale la 0,4% din PIB, retrimisă de Klaus Iohannis în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau