Costurile producţiei industriale au crescut în Uniunea Europeană

Preţurile producţiei industriale au crescut în noiembrie cu 4% în zona euro şi în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Majoritatea statelor au raportat creşteri ale preţurilor producţiei industriale în noiembrie, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Belgia (9,3%), Danemarca (9,2%) şi Estonia (8,6%), urmate de Letonia şi Ungaria (ambele cu 6,9%), Cipru (6,8%), Suedia (6,7%), Slovacia (5,9%) şi România (5,8%). Singura scădere a fost înregistrată în Irlanda (minus 0,6%), potrivit datelor Eurostat, citate de Agerpres.

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,4% în UE, în noiembrie comparativ cu luna precedentă.

Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale au fost raportate în Estonia (1,7%), Danemarca (1,2%) şi Suedia (0,8%), iar cel mai semnificativ declin în Grecia (minus 2,7%), Olanda (minus 1,4%), Lituania şi Marea Britanie (ambele cu minus 1,3%).

În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, România a înregistrat o scădere de 0,4% a preţurilor producţiei industriale.

Articolul precedentDacia a avut una dintre cele mai bune creşteri de vânzări în Germania
Articolul următorBNR demolează scenariul plusului bugetar ca efect al introducerii „taxei pe lăcomie”