Programul ”Rabla” pentru electrocasnice va demara la sfârșitul lunii octombrie, când vor fi acordate bonusuri pentru persoanele care vor să schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, cu consum redus de energie, a anunțat, sâmbătă, ministrul mediului, Grațiela Gavrilesccu.

Programul, aprobat la rectificarea bugetară, are un buget de 20 de milioane de lei, iar săptămâna viitoare autoritățile vor publica ghidul de implementare și valoarea bonusurilor.

”Am chemat alături de noi cei doi producători de electrocasnice din România și dealerii autorizați ai acestora și undeva la sfârșitul lunii octombrie acest program o să poată să fie accesat de români. Ne dorim ca în felul acesta nu numai înlocuirea unui produs vechi din casă să fie stimulent pentru noi, dar să avem o protecție asupra aerului pe care noi îl respirăm, pentru că aceste electrocasnice care sunt energofage, multe dintre ele, le vom duce la casat, vom cumpăra un produs nou care să aibă și o eficiență energetică ridicată, deci asta înseamnă un consum redus de energie electrică. Deci din toate punctele de vedere vom fi interesați ca să putem să lansăm acest program”, a spus Grațiela Gavrilescu, aflată în județul Prahova, la o acțiune de ecologizare a pârâului Dâmbu.

Aceasta a precizat că programul, care va fi implementat în premieră în România, are un buget de 20 de milioane de lei, iar săptămâna viitoare va fi publicat pe portalul Ministerului Mediului ghidul de finațare pentru electrocasnice, unde vor fi precizate valorile ecobonusurilor pentru frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat, dar și care este procedura prin care se accesează aceste bonusuri.

Articolul precedentTeraPlast, majorare de capital cu 21,33 milioane lei
Articolul următorDe luni vor fi acordate din nou tichete pentru programul ”Rabla” auto

Comments are closed.