Un  număr de 211 ambulanțe și șase echipaje de intervenție, câte unul în fiecare județ, vor fi operaționale  în Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Unul dintre cele mai importante contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, s-a semnat în ultima zi a lunii octombrie.

În cadrul Proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Centru” al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) se vor achiziționa 211 ambulanțe și vor deveni operaționale șase echipaje de intervenție, scrie realitateadealba.net.

Acest proiect este un continuator al celor trei inițiative similare, implementate în Regiunea Centru între anii 2007 și 2015, prin care au fost achiziționate zeci de echipamente pentru dotarea a mai mult 40 de unități mobile pentru intervenții în situații de urgență, la nivel județean, proiecte a căror valoare totală a depășit suma de 63 milioane lei.

„Importanța acestor proiecte regionale în domeniul intervențiilor în situații de urgență este vizibilă atunci când se produc evenimente nedorite, în momente de răscruce, în situațiile în care avem accidente rutiere, montane, sau de alt gen, în zone greu accesibile sau condiții meteorologice dificile.

Astel are loc o înnoire a parcului auto al acestor servicii, cu resurse europene, la standarde moderne, cum autoritățile publice locale nu ar fi putut să asigure, din fonduri proprii sau numai din resursele bugetului de stat.

Acest concept și ideea acestor proiecte s-a născut în urmă cu circa 15 ani, chiar în Regiunea Centru, și datorită relevanței și a importanței sale s-a extins, prin preluare, în toate regiunile României, devenind național.

Acum aproape oricine știe și se bazează că, în caz de accident, calamități, dezastre, echipajele de intervenție în situații de urgență dispun de mijloace de intervenție performante, de echipamente de ultimă generație, de oameni instruiți, care acționează eficient și intervin la timp”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, vorbind despre acest proiect.

Prin înnoirea parcului auto al Regiunii Centru se va asigura eficientizarea intervențiilor la misiunile de căutare-salvare în zona montană, prin dotarea cu echipamente pentru transportul pacienților din zona montană.

Acest lucru se va realiza prin operaționalizarea noilor echipaje de intervenție, care vor asigura creșterea gradului de acoperire a populației cu servicii medicale de urgență.

Articolul precedentEfectul Legii offshore: OMW Petrom renunța la utilizarea unei linii de credit de 1 miliard de euro
Articolul următorPrimul smartphone pliabil sau primul model dintr-o generație ce va dispărea rapid? (VIDEO)

Comments are closed.