Instagram pare să fi fost o afacere excelentă pentru Mark Zuckerberg și compania sa, Facebook, care a preluat serviciul de foto și video sharing, în urmă cu 6 ani.

Dacă în 2012, Facebook plătea un miliard de dolari pentru a prelua Instagram, în prezent, platforma este evaluată la peste 100 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Intelligence.

În prezent, rețeaua de socializare a ajuns la peste un miliard de utilizatori activi în această lună, iar valoarea veniturilor generate de platformă în următoarele 12 luni ar putea crește la peste 10 miliarde de dolari, reprezentând circa 16% din totalul veniturilor Facebook. Anul trecut, Instagram a asigurat 10,5% din veniturile companiei lui Mark Zuckerberg.

Un alt aspect pozitiv legat de Instagram, este acela că crește în popularitate în SUA, în timp ce Facebook se află de ceva timp pe un trend descendent. Totodată, este mult mai popular în rândul tinerilor, în timp ce Facebook are o ”populație” tot mai îmbătrânită.

Instagram a fost lansat în 2010 de către Kevin Systrom și Mike Kreiger, iar la nici doi ani distanță a fost preluat de Facebook, în urma unei tranzacții care s-a ridicat la un miliard de dolari, în numerar dar și acțiuni Facebook.

În total, de la înființare, utilizatorii platformei au postat peste 40 de miliarde de fotografii. În prezent, cei peste un miliard de utilizatorii postează circa 80 de milioane de poze în fiecare zi, care atrag peste 3,5 miliarde de like-uri în fiecare zi.

Totodată, este una dintre cele mai utilizate rețele sociale în comunicarea companiilor cu consumatorii. Conform datelor publicate, există 25 milioane de conturi de business pe Instagram, iar peste 80% dintre utilizatorii din întreaga lume urmăresc un cont de business.

Potrivit analiștilor numărul de utilizatori de Instagram va continua să crească, urmând să ajung la 2 miliarde de conturi active, în următorii 5 ani.

Articolul precedentCreditele în pericol. Indicele ROBOR la 3 luni, încă un pas spre pragul de 4%
Articolul următorPrețul majorării salariilor bugetarilor: Criza de cadre in învățământ – Un profesor la 15 elevi

Comments are closed.