Fondatorul grupului Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma, consideră că un program de lucru de 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână, este o adevărată binecuvântare pentru tineri și că numai așa se poate dobândi succesul în viața, în plan financiar și personal.

Eu personal consider că posibilitatea de a lucra șase zile pe săptămână de la ora 9 dimineață până la 9 seara este o mare binecuvântare. Multe companii și mulți oameni nu au această oportunitate. Dacă nu veți munci în acest regim cât sunteți tineri, credeți că, ulterior, vi se va mai oferi o astfel de șansă?”, a scris Jack Ma pe contul Alibaba de pe rețeaua WeChat.

În zilele noastre, a continuat el, toți vor să trăiască bine. Un vis care poate deveni realitate depunând mai multe eforturi decât ceilalți, în condițiile în care, în lumea tehnologiilor moderne, mulți omeni rămân fără servici sau sunt tot timpul sub amenințarea concedierii din cauza restructurărilor. ”Spre deosebire de ei, eu mă simt un om fericit și nu regret că muncesc 12 ore pe zi. Niciodată nu aș schimba această viață”, a concluzionat omul de afaceri chinez.

Luna trecută, autoritățile țării au anunțat că, în ultimul deceniu durata unei zile de muncă a crescut, în Beijing, cu o aproximativ o oră – de la 7,42 ore la 8,34 ore -, din cauza concurenței. Jack Ma este cel mai bogat cetățean al Chinei. Anul trecut, averea lui a sporit cu 10 miliarde, ajungând, potrivit revistei americane Forbes, la 40 de miliarde.

Articolul precedentDoar 25% dintre români își cumpără mașini noi
Articolul următorComunicaţiile electronice, o piață de 3,5 miliarde de euro