Războiul comercial dintre SUA și China, reaprins de Donald Trump la sfârșitul săptămânii trecute, face prăpăd pe bursele lumii.

 

Bursa de la New York a înregistrat luni cea mai proastă zi din acest an, potrivit Bloomberg. Cele mai agresive vânzări din ultimele patru luni au dublat pierderile înregistrate săptămâna trecută.

Pentru Mike Wilson, strategul principal al Morgan Stanley, căderea bursieră a sporit probabilitatea unei recesiuni economice prelungite.

John Normand, șeful pe strategie al JPMorgan, a avertizat că bursele ar putea scădea cu încă 10%. „Riscul unei recesiuni economice a crescut substanțial”, a declarat Wilson într-o notă adresată clienților luni.

„În timp ce corecția de săptămâna trecută ne-a ajutat să ne apropiem de echilibrul riscului, credem că așteptările actuale privind câștigurile sunt încă cu 5-10% peste realitatea din piață”, spune Wilson.

Indicele S&P 500 s-a redus cu 2,4%, cea mai mare pierdere din ultimele patru luni, în timp ce Dow Jones Industrial Average a pierdut 600 de puncte. Acțiunile Apple, care se bazează pe producția din China, au scăzut cu 5,8%.

Mike Wilson are o viziune diferită de cea a majorității analiștilor, care au amânat riscul recesiunii pentru economia SUA. Strategul de la Morgan Stanley crede că recesiunea este aproape.

Și bursa de la Bucureşti a închis în scădere ere şedinţa de luni, indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, înregistrând o depreciere de 1,69%, la 8.164,57 puncte.

Articolul precedentProfit în creștere cu 24% pentru Nuclearelectrica
Articolul următorProbleme pentru Vodafone. Va plăti dividende mai mici din cauza datoriilor