Dezastrul de pe piața RCA se dezbate astăzi, în Parlament. Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară va ajunge în comisiile de specialitate, pentru a da explicații cu privire la felul în care este gestionată criza cauzată de retragerea autorizației Euroins. Tot luni, autoritatea ar trebui să prezinte o soluție pentru gestionarea prețurilor din piață.

Reamintim că ASF a decis insolvența EUROINS, unul dintre asiguratorii care au încheiat cele mai multe polițe pentru români.

Vestea retragerii autorizației Euroins, anunțată la finalul săptămânii trecute, a venit ca un șoc pe piața RCA, și asta deoarece vorbim despre 2,5 milioane de români au asigurări la Euroins.

Guvernul României a anunțat va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților afectați de evoluțiile de pe piața Răspunderii Civile Auto. 

În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca institutie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluționare către Ministerul de Finanțe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului.

Șoc pe piața RCA: EUROINS intră în insolvență – Asiguratorul încheiase cele mai multe polițe! Reacția ASF

Articolul precedentSchimbări majore la plata facturilor de gaze naturale. Mare ATENȚIE la următoarele elemente
Articolul următorAnul și milionul de euro pentru Florian Coldea și partenerii săi de afaceri