Zi crucială pentru România la Bruxelles! Premierul continuă discuțiile cu liderii europeni și încearcă să îi convingă să elimine procentul care blochează majorarea pensiilor. Și pensiile speciale, criza energetică și aderarea la Schengen au fost intens dezbătute în prima zi a vizitei premierului. 

Premierul Nicolae Ciucă va avea, în a doua zi a vizitei de la Bruxelles, întrevederi cu delegaţia eurodeputaţilor români şi cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport. Cu o zi în urmă, şeful Executivului a avut întruniri cu preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg şi premierul Belgiei Alexander De Croo.

Astdel, de 8.15, ora Bruxelles-ului, prim-ministrul Ciucă va avea o întrevedere cu delegaţia europarlamentarilor români, în cadrul unui mic dejun de lucru.

De la ora 10.00, premierul va avea o întrevedere cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport, iar de la 11.00 acesta va susţine o conferinţă de presă la încheierea  vizitei de lucru la Bruxelles.

 
Printre subiectele discutate, miercuri, de premier cu preşedinta Parlamentului European s-au numărat aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică, potrivit Guvernului României. La rândul ei, Roberta Metsola a afirmat că nu mai trebuie pierdut timpul deoarece locul ţării noastre este în Spaţiul Schengen, iar PE sprijină pe deplin aderarea imediată a României.
Articolul precedentCARACATIȚA de pe piața deșeurilor. Cum să faci 230.000 de euro pe lună, cu o pârloagă de pământ, timp de 13 ani, fără să miști un deget. Afacerile dubioase ale patronului EUROCONSTRUCT
Articolul următorAnunțul pe care toată omenirea îl aștepta: Prețurile la energie vor scădea, la anul, spune Banca Mondială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau