Au trecut șapte luni din 2019, iar România n-a inaugurat niciun kilometru de autostradă.

 

Asta, în ciuda vizitelor dese ale ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pe șantierele din toată țara. 180 de km de șosea de mare viteză ar trebui să fie inaugurați în acest an, dar șanse reale au doar 43 de km, spun specialiștii.

În momentul de față în România se lucrează, cel puțin pe hârtie, la circa 194 de km de autostradă. Singurele tronsoane de autostradă care, fără dubii, vor fi deschise circulației în 2019 măsoară circa 43 de km și sunt pe loturile 3 și 4 din A1 Lugoj – Deva.

Autostrada e în lucru încă din 2013 și cele două tronsoane erau așteptate să fie gata și acum un an când autoritățile de la drumuri își făceau planurile, transmite Realitatea TV.

Pe lângă cele două tronsoane de pe Lugoj – Deva, Compania de Drumuri se mai bazează pe promisiunile constructorilor de pe alte patru loturi – în total 74 de km – că vor termina în acest an.

Optimismul nu le este însă împărtășit și de experții independenți, care zic doar de unele bucăți că au șanse pur teoretice să fie deschise.

La începutul anului, autoritățile de la Transporturi, în frunte cu ministrul Cuc, promiteau ca până la finalul lui 2019 să fie deschiși traficului nu mai puțin de 180 de km de autostradă. Acum însă, previziunile au devenit mai reținute.

Articolul precedentImportul de mașini second-hand scade turația în 2019
Articolul următorCreșterea economică a Chinei, cel mai slab ritm din ultimii 27 de ani