Xiaomi, pierdere de 1 miliard de dolari înainte de listarea la bursă

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a înregistrat o pierdere trimestrială netă de 7 miliarde de yuani (1,09 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat de presă, publicat cu o lună înainte de lansarea unei oferte publice de acțiuni.

Aceasta survine după o pierdere netă de 43,89 miliarde de yuani pentru întregul an 2017, în conformitate cu prospectul de ofertă publică. Cu alte cuvinte, de la o pierdere netă trimestrială medie de 10,9 de yuani pentru 2017, compania a reușit să își reducă pierderile cu aproape 40%, la doar 7 miliarde de yuani.

Însă, dacă excludem anumite elemente care nu au un caracter de repetabilitate, compania a înregistrat, de fapt, un profit de 1,03 miliarde de yuani (162 milioane USD) pentru trimestrul respectiv.

Oferta publică inițială (IPO) anuntață, în valoare de 10 miliarde de dolari, ar putea ridica valoarea totală a companiei până la 100 de miliarde de dolari. Dacă se va încheia cu succes, va fi cea mai mare ofertă de când Alibaba a devenit publică, în SUA, în 2014.

Xiaomi este o companie chineză de electronice cu sediul în Beijing. Xiaomi produce și investește în industria de smartphone-uri, aplicații mobile, laptop-uri și produse electronice de consum.

Xiaomi a lansat primul său smartphone în august 2011 și a câștigat rapid cotă de piață în China pentru a deveni cea mai mare companie de smartphone-uri din China în 2014. De la începutul celui de-al doilea trimestru din 2018, Xiaomi este al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume pe baza vânzărilor globale de smartphone-uri, potrivit companiei de analiză IDC.

Articolul precedentRomânii, din nou „în top”. Cei mai înghesuiți dintre europeni
Articolul următorCu 100 milioane dolari, Grupul Alexandrion devine investitor în SUA

Comments are closed.