Grupul Volkswagen a confirmat că Turcia reprezintă o destinație atractivă pentru uzina pe care vrea să o construiască în Estul Europei, în timp ce Bulgaria este varianta de rezervă, după ce alternativele România și Serbia au ieșit din calcule.

Grupul Volkswagen se apropie de o decizie finală cu privire la locul unde va construi o nouă uzina în Estul Europei, ca parte a planurilor de extindere a producției.

Publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat că Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, a efectuat săptămâna trecută o vizită în Turcia pentru negocierile finale cu autoritățile locale.

Constructorul german a identificat deja amplasamentul exact, un teren de circa 40 de hectare situat în apropierea orașului-port Izmir. Sursa citată afirmă că varianta de rezervă pentru Turcia este reprezentată de Bulgaria, astfel că România a ieșit complet din calculele germanilor.

„Cu siguranță, Turcia ar avea un amplasament atractiv pentru noua facilitate de producție a Grupului Volkswagen. Există negocieri concrete la cel mai înalt nivel”, a precizat un purtător de cuvânt al Grupului Volkswagen.

Turcia este avantajată inclusiv de performanțele Volkswagen în această țară. Astfel, Volkswagen este marca cu cele mai mari vânzări în Turcia, cu circa 67.000 de unități în 2018, în timp ce Skoda a comercializat de asemenea 21.000 de unități.

În schimb, Volkswagen este singurul constructor din top 6 la vânzări în Turcia care nu deține o uzină în acest stat, în condițiile în care Renault, Fiat, Ford, Toyota și Hyundai au deja facilități de producție. În plus, chiar dacă nu este membră în Uniunea Europeană, Turcia are un acord prin care nu plătește taxe vamale, astfel că are același regim fiscal cu celelalte state europene.

Potrivit unor informații anterioare, Grupul Volkswagen va produce în noua uzina mai multe modele, printre care Skoda Karoq și Seat Ateca.

Articolul precedentConsiliul Concurenţei a autorizat preluarea Leumi Bank Romania de către First Bank
Articolul următorGuvernul, obligat să vândă 8% din acţiunile Petrom la preţul din 2004