Volkswagen vizează Turcia. Grupul Wolfsburg a decis să deschidă o nouă fabrică în orașul Manisa, nu departe de Smyrna. Fabrica va fi administrată de o companie turcă recent înființată, botezată Volkswagen Turcia Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, specifică un document intern publicat de Automotive News Europe, citată de Ilsole24ore și de Rador.

Investiția inițială este estimată la 1,3 miliarde de euro, iar capacitatea anuală de producție ar trebui să ajungă la 300 de mii de unități. Scopul este construirea următoarelor generații de Volkswagen Passat și Skoda Superb destinate aproape în totalitate exportului.

Se estimează că noul pol, care va fi cea de-a 123-a fabrică Vw din lume, va crea aproximativ 5.000 de locuri de muncă. Alegerea Turciei este rezultatul unui proces de selecție în care Volkswagen a analizat site-urile din Bulgaria, Serbia, România și Africa de Nord.

Odată cu sosirea companiei Volkswagen, Turcia devine un centru important de producție la nivel mondial și acest lucru poate fi interpretat şi ca o reuşită a guvernul turc al lui Erdogan care a lansat inițiative de atragere a investițiilor străine, în ciuda tensiunilor politice, a problemelor economice legate de devalorizarea lirei, a inflației și a conflictului militar din zonă.

Articolul precedentDublul standard de calitate, dezbătut în plenul Senatului. Proiectul de lege a fost inițiat de Dragnea
Articolul următorIndicele ROBOR la 3 luni a crescut, ROBOR la 6 luni a scăzut