Vodafone România a înregistrat venituri din servicii de 178,2 milioane lei, în S 1

Vodafone România a ]nregistrat venituri din servicii de 178,2 milioane lei în semestrul încheiat în 30 iunie, potrivit unui comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

”În trimestrul trecut, am continuat demersurile pentru a deveni un jucător convergent complet, prin încheierea unui acord pentru servicii wholesale în urma căruia vom lansa pachete de servicii fix-mobil. Odată finalizată, achiziţia UPC România ne va permite să ne consolidăm poziţia pe segmentul fix-mobil. De asemenea, ne-am concentrat pe calitatea reţelei pentru a le a oferi clienţilor noştri cea mai bună reţea, atât în România, cât şi în roaming, reuşită confirmată de recunoaşterea de Cea mai bună reţea pentru roaming în Europa acordată de Speedtest by Ookla”, a declarat directorul general al Vodafone România, Murielle Lorilloux.

”Veniturile din servicii aferente trimestrului încheiat la 30 iunie 2018 au ajuns la 178,2 milioane de euro şi au rămas constante în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în pofida impactului negativ al tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates) de la 0,96 eurocenţi/minut, la 0,84 eurocenţi/minut pentru apelurile de voce mobilă”, se arată în comunicat.

Vodafone România avea la 30 iunie 9.638.486 de clienţi, în creştere cu 0,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Din numărul total de clienţi, 8.903.562 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. ARPU mobil al Vodafone România a fost de 6 euro în cele trei luni încheiate la 30 iunie.

”La 30 iunie 2018, abonaţii Vodafone România reprezentau 41,4% din baza de clienţi mobili, iar utilizatorii serviciilor preplătite, 58,6%. Ponderea abonaţilor în baza totală de clienţi mobili a crescut cu 0,9 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, potrivit companiei.

Totodată, consumul de date mobile a crescut cu 68% în trimestrul încheiat la 30 iunie 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Articolul precedentLa producții record la hectar, profit minim pentru fermieri
Articolul următorCrește, nimic nu îl oprește. Este ROBOR la trei luni și a ajuns la 3,43%

Comments are closed.